Opština Plandište sa svega 0,5% šuma, spada u područja sa najmanjim procentom šumovitosti u Srbiji. Od ukupno 383km² površine, pod poljoprivrednim površinama je 34.488 hektara, dok je pod šumama samo 167 hektara. Ove činjenice su nesporan motiv da se kad god je to moguće uključimo kao partneri i damo svoj doprinos kako bi se slika kroz vreme polako menjala.  Ovoga puta, JP „Vojvodinašume“ je Mesnoj zajednici Jermenovci doniralo 1000 komada sadnica topole, proizvedenih u okviru rasadničke proizvodnje šumskog gazdinstva „Banat“ Pančevo, koje su posađene na mestu bivše divlje deponije, kao i po obodu sela, gde će biti podignut vetrozaštitni pojas.

Od početka sezone pošumljavanja jesen 2021./proleće 2022., JP „Vojvodinašume“ je doniralo oko 10.000 komada sadnica šumskih i ukrasnih vrsta drveća.

Simbolično zasadivši nekoliko sadnica, direktor JP „Vojvodinašume“, gospodin Roland Kókai je istakao značaj inicijative institucija i građana koji su u mogućnosti da obezbede slobodne parcele za sadnju, jer je u Vojvodini upravo manjak takvih površina, razlog zašto za kratko vreme ne postoje realne mogućnosti da se šumovitost približi optimalnoj šumovitosti koja je predviđena Prostornim planom pokrajine. U tom smislu, rekao je da ne treba zanemariti ni značaj pojedinaca, vlasnika slobodnog zemljišta, na kojem se takođe može podići i odnegovati šuma.

JP „Vojvodinašume“ će i u budućnosti, shodno mogućnostima, nastaviti da besplatno dodeljuje sadnice, u  želji da unapredi kapacitete šumskih ekosistema i tako za buduće naraštaje obezbedi zdraviju životnu sredinu.

Direktor JP Vojvodinašume Roland Kókai o vetrozaštitnom pojasu u Jermenovcima
https://www.youtube.com/watch?v=Raz_g2p-z8g

Direktor JP Vojvodinašume Roland Kókai o vetrozaštitnom pojasu u Jermenovcima, izjava na madjarskom
https://www.youtube.com/watch?v=fJUaKaDexII