Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu je 5. decembra svečano obeležio 102. godinu svog postojanja. Svečanost je upriličena svečanom akademijom. Akademiju je u punom amfitetru otvorio dekan  fakulteta  Prof. Dr. Branko Stajić, a nakon njega skup su pozdravili državni sekretari relevantnih ministarstava, predstavnici relevantnih institucija i direktori preduzeća za gazdovanje šumama.

Prof. dr Branko Stajić je govorio o uspešnom radu Fakulteta koji traje više od jednog veka, što je respektabilno trajanje, koje garantuje ozbiljnost i veliko iskustvo. Šumarski fakultet je od osnivanja do danas ostvario široku međunarodnu saradnju sa fakultetima iste i srodnih struka u Evropi i svetu.

Proslavu godišnjice fakulteta obeležila je i dodela ugovora o radu najboljim studentima. Direktor JP „Vojvodinašume“, Roland Kókai je svečano uručio ugovor o radu studentu sa najboljim prosekom i tako nastavio dugogodišnju tradiciju pozitivne selekcije kadrova i njihovog zaposlenja u JP „Vojvodinašume“. Tom prilikom se zahvalio Šumarskom fakultetu na dugoročnoj saradnji i podršci JP „Vojvodinašume“, i istakao da se saradnja odvija kroz značajne programe i projekte u oblasti šumarstva.