JP ”Vojvodinašume obeležile su Dan zaštite prirode, koji je utvrđen Zakonom o zaštiti prirode, i obeležava se 11. aprila  sa ciljem da se najšira javnost podseti na ulogu i značaj zaštite nacionalne prirodne baštine. Ovaj značajan datum obeležen je na nivou šumskih gazdinstava i Direkcije preduzeća sa akcentom na edukaciju dece školskog uzrasta i studenata.

 Prigodni program su sprovedeni u ŠU”Kovilj” u SRP”Koviljsko-petrovaradinski rit” gde je ugošćeno 2 razreda iz OŠ ”Laza Kostić” iz Kovilja. Deca su izvela svoj dramski program koji je tematski bio prigodan zaštiti prirode, nacrtani su crteži na ovu temu, a deca su osim toga mogla da se prošetaju edukativnom stazom, da posmatraju ptice dvogledima sa osmatračnice i da provozaju čamcem uz prigodnu zakusku.

Srednješkolci tri razreda somborske Gimnazije kao i 4 odeljenja osmog razreda OŠ „Avram Mrazović“ imali su priliku da se upoznaju sa konceptom zaštite prirode u SRP „Gornje Podunavlje“ koje su predstavile koleginice iz ŠG „Sombor“ i ŠU „Bač.Monoštor“.

 U SRP “Obedska bara” kolege iz ŠU “Kupinovo” ugostili su 65 dece iz OŠ “Dušan Vukasinović Diogen” iz Obreža. Deca su imali uvodni čas osmatranja sa kule Obeda, promociju filma Obedska bara, edukativnu radionicu “Didaktička igra – uskladi interese” i šetnju stazama rezervata.

Da se upoznaju sa lepotama Deliblatske peščare priliku su imali i studenti iz Engleske koji su terenskim vozilima obišli sam rezervat i kojima su predočene temeljne vrednosti ovog zaštićenog područja.

Takođe, studentima Šumarskog fakulteta kao i studentima Fakulteta sporta i turizma održana su predavanja na temu zaštite prirode i zaštićenih područja kojima upravlja JP “Vojvodinašume”.

Obeležavanje dana zastite prirode obuhvatilo je edukaciju oko 250 dece školskog uzrasta i 70 studenata. Ovom prilikom su deci i studentima podeljeni edukativni materijali/literatura.