Tradicionalno obeležavanje „Dana Dunava“ i ove godine održalo se na nekoliko lokacija u rezervatu „Gornje podunavlje“. JP “Vojvodinašume“, kao partner je zajedno sa udruženjima građana i turističkom zajednicom grada Sombora učestvovalo u organizaciji radionica sa temom zaštite reke Dunav.

U Bačkom Monoštoru udruženje građana „Podunav“ dvodnevnim programom radionica za decu i mlade i rege koncertima u večernjim satima pod nazivom „Regeneracija“ uz podršku upravljača rezervata upoznalo je decu predškolskog i školskog uzrasta sa važnošću Dunava za Gornje podunavlje i sve njegove stanovnike. Radionica sa temom budućeg prekograničnog UNESCO Rezervata Biosfere zainteresovala je mlađu populaciju. Osim upravljača, predstavili su se i Udruženje građana „Zeleni front“ i WWF koji su upoznali publiku sa dosadašnjim i planiranim aktivnostima vezanim za rezervat.

Istovremeno, u prostorijama Ekološke učionica „Baračka“ se, u saradnji sa turističkom organizacijom grada Sombora, održala celodnevna radionica za 100 nagrađene dece koja su učestvovala u konkursu za najbolji literarni i likovni rad sa temom Dunava. Na radionici su predstavljene sve somborske osnovne škole i škola za decu sa posebnim potrebama „Vuk Karadžić“. Deca su  pismenim radovima i pesmom odala počast najvećoj evropskoj reci. Krativnost su pokazali na licu mesta izrađujući slike i kolaže o Dunavu.

Bezdanci su Dan Dunava obeležili u rezervatu, na peščanoj plaži „Baračka“ igrama na pesku, trkama čamaca i muzičkom radionicom u organizaciji udruženja građana „Dunavski propeler“, ekološkog udruženja „Ozon“ i „Kajakaškog kluba Dunav“.

I naravno – tradicionalna regata „BAJA – BEZDAN“ sedma po redu, u trajanju od 3 dana, i ove godine je uspešno okončana. Učesnici koji su 26.06. krenuli veslajući iz Mađarske proveli su prvu noć u rezervatu su u ribolovačkom domu  „Štuka“ . Sutradan, veslajući kroz kanal „Dunav – Tisa“, Veliki Bački kanal i Bajski kanal stigli su  do lugarnice „Bajski kanal“, gde su veče i noć proveli družeći se i uživajući u lepotama „Gornjeg podunavlja“.