U periodu od 10. do 14. februara 2014. godine u Grčkoj, u Igumenici, održan je četvrti međunarodni sastanak u okviru projekta “Adriatic model forest”. Sastanku su prisustvovali predstavnici partnerskih institucija koji učestvuju u projektu, iz Italije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Hrvatske, Albanije i Srbije čiji su predstavnici iz JP “Vojvodinašume” i Šumarskog instituta iz Beograda.

Prvi dan sastanka bio je posvećen upravljanju modelnim šumama. Predavanja na ovu temu održali su Rikardo Kastelini iz Mediteranske mreže modelnih šuma i Marina Duran iz Italije iz Firentinske modelne šume. I predstavnici partnerskih institucija-učesnika u projektu održali su prezentacije i izneli svoje viđenje upravljanja modelnom šumom.

Drugog dana sastanka organizovana je stručna ekskurzija na području postojeće modelne šume na teritoriji Regiona Severna Makedonija u Grčkoj i obilazak firme koja se bavi preradom drveta. Trećeg dana održan je sastanak Steering committee-a projekta na kome se raspravljalo o tehničkim pojedinostima vezanim za sprovođenje projekta. Na kraju je predstavljen i sadržaj priručnika za kreiranje modelne šume u kome su detaljno objašnjeni koraci u procesu formiranja modelne šume. Izrada i štampanje ovog priručnika biće jedan od rezultata sprovođenja projekta.