ODRŽANA 14. ŠUMARIJADA U ŠKOLSKO REKREATIVNOM CENTRU – ČARDAK – NA DELIBLATSKOJ PEŠČARI

U petak 10. maja 2019. godine održano je tradicionalno proizvodno-sportsko takmičenje radnika u šumarstvu Vojvodine –  XIV Šumarijada. Kao i prethodnih godina, radnici JP „Vojvodinašume“ odmerili su snage i veštine u Školsko-rekreativnom centru ,,Čardak“, na Deliblatskoj peščari.

Direktorica JP „Vojvodinašume“  Marta Takač je otvorila radničke igre, naglasivši da se pravila fer pleja moraju poštovati  i poželela  puno sreće u nadmetanjima.

Direktor Uprave za šume Saša Stamatović i predsednik Sindikata Mirko Sekulić su takmičarima poželeli  svu sportsku sreću.

Uz prisustvo blizu 500 gostiju i partnera JP „Vojvodinašume“, takmičari su se nadmetali u sportskim disciplinamа: mali fubal, pikado, odbojka, stoni tenis, gađanje glinenih golubova, disciplina luk i strela, šah i nadvlačenje konopca.

U proizvodnom delu, iskusni sekači su odmerili svoje sposobnosti u nekoliko disciplina: obaranje stabla, okretanje vodilice i zamena lanca, kresanje grana, kombinovano i precizno prerezivanje i prikazali kantri disciplinu. 

Kompanija Stihl je predstavila svoj proizvodni program.

U ukupnom plasmanu, pobednički pehar je osvojilo  Šumsko gazdinstvo – Sremska Mitrovica.

Ukupan plasman ekipa na XIV ŠUMARIJADI možete pogledati OVDE