U subotu, 10. maja 2014. godine, održana je deseta jubilarna Šumarijada u organizaciji Javnog preduzeća „Vojvodinašume“. Kao i prethodnih godina, zaposleni su kroz takmičenja odmerili snage i sposobnosti  na Deliblatskoj peščari u Školsko-rekreativnom centru „Čardak“.

Direktorka Marta Takač, je na početku pozdravila goste preduzeća koji su došli na Šumarijadu i sve takmičare, poželevši im puno sreće u nadmetanjima.

Prisutnima se obratio i gospodin Perica Grbić, direktor Uprave za šume. On je istakao, da je u obilasku šumskih gazdinstava preduzeća zapazio da zaposleni rade vredno, pošteno, odano i da je to dobar primer poštovanja šumarske struke, ne samo u Republici Srbiji, već i u Evropi.

„Ako hoćemo da vidimo Evropu u malom treba da dođemo u JP ,,Vojvodinašume“. Vi ste misija ljudi odgovorni za budućnost i ja verujem u vas i verujem da i vi verujete u Upravu za šume koja će uvek stati iza vas“, rekao je gdin Grbić.

Nakon zvuka lovačke horne u izvođenju lovočuvara Josipa Đipanova šumarijada je zvanično i otvorena.

Preko 400 takmičara nadmetalo se u osam sportskih disciplina: mali fubal, pikado, odbojka, stoni tenis, gađanje glinenih golubova, šah, kuvanje lovačkog kotlića i nadvlačenje konopca.

U proizvodnom delu takmičenja sekači su odmerili svoje sposobnosti u nekoliko disciplina: obaranje stabla, okretanje vodilice i zamena lanca, kombinovano i precizno prerezivanje i kresanje grana.

Po završetku takmičenja, najboljima su dodeljene nagrade i pehari, u prisustvu svih učesnika i gostiju.

Ovde možete pogledati rezultate takmičenja 

Pored sportskog dela takmičenja, u petak 9. maja održana je svečana dodela nagrada zaposlenima koji su ostvarili najbolje rezultate u 2013. godini. Od ukupno 1597 zaposlenih u Javnom preduzeću ,,Vojvodinašume“, njih dvadesetčetvoro iz različitih sektora, šumskih gazdinstava i šumskih uprava  posebno se izdvojilo na osnovu izuzetnih  rezultata, posvećenosti i angažovanosti na radu.

Imena nagrađenih možete pogledati ovde: