U subotu, 18.05.2013. godine održana je deveta Šumarijada u organizaciji Javnog preduzeća „Vojvodinašume“. Kao i prethodnih godina, radnici su kroz takmičenja odmerili svoje snage i veštine u Školsko-rekreativnom centru „Čardak“, na Deliblatskoj peščari.

Direktorka preduzeća  Marta Takač, je na početku pozdravila sve goste preduzeća koji su došli na Šumarijadu, kao i takmičare poželevši im puno sreće u nadmetanjima.

Preko 400 učesnika-takmičara nadmetalo se u osam sportskih disciplina: mali fubal, pikado, odbojka, stoni tenis, gađanje glinenih golubova, šah i nadvlačenje konopca. U proizvodnom delu takmičenja, iskusni sekači  odmerili su sposobnosti u nekoliko disciplina: obaranje stabla, okretanje vodilice i zamena lanca, kombinovano i precizno prerezivanje i kresanje grana. Pet prvoplasiranih u kategotiji takmičara-sekača predstavljaće preduzeće na predstojećem državnom takmičenju.

Po završetku takmičenja, najboljima su dodeljene nagrade i pehari, u prisustvu svih učesnika i gostiju.

Rezultati takmičenja navedeni su u tabeli

Pored sportskog dela takmičenja, u petak 17. maja održana je svečana dodela nagrada zaposlenima koji su u svojim poslovnim kategorijama ostvarili najbolje rezultate u 2012. godini. Od ukupno 1600 zaposlenih u Javnom preduzeću Vojvodinašume, njih dvadesetčetvoro iz različitih sektora, šumskih gazdinstava i šumskih uprava  posebno se izdvoijlo na osnovu izuzetnih  rezultata, posvećenosti i angažovanosti na radu.

 

Imena nagrađenih možete pogledati ovde