U svetlu proslave desetogodišnjice JP „Vojvodinašume“, 12. maja 2012. godine  na Deliblatskoj peščari održano je tradicionalno proizvodno-sportsko takmičenje radnika u šumarstvu Vojvodine – Šumarijada. Kao i prethodnih godina, radnici JP „Vojvodinašume“ odmerili su snage i veštine u Školsko-rekreativnom centru „Čardak“, na Deliblatskoj peščari.

Direktorica JP „Vojvodinašume“  Marta Takač, pozdravila je takmičare i poželela im puno sreće u nadmetanjima, podsetivši učesnike da se pravila fer pleja moraju poštovati.

U prisustvu brojnih  gostiju i partnera JP „Vojvodinašume“, takmičari su se nadmetali u sledećim sportskim disciplinama: mali fubal, pikado, odbojka, stoni tenis, gađanje glinenih golubova, šah i nadvlačenje konopca. U proizvodnom delu takmičenja, iskusni sekači  odmerili su svoje sposobnosti u nekoliko disciplina: obaranje stabla, okretanje vodilice i zamena lanca, kresanje grana i kombinovano i precizno prerezivanje. Pobednici u proizvodnom delu  kvalifikovali su se za republičko prvenstvo sekača Srbije. U ukupnom plasmanu, pobedilo je Šumsko gazdinstvo „Sremska Mitrovica“. U proizvodnom delu takmičenja, najveći broj bodova (1453) osvojio je Goran Bojanić iz ŠG „Sremska Mitrovica“, a drugo i treće mesto su pripali Milanu Zujiću i Milanu Laziću, takođe iz ŠG „Sremska Mitrovica“.

Nakon takmičenja, najboljim takmičarima su dodeljene medalje i trofeji, u prisustvu svih učesnika i gostiju.

Rezultati takmičenja i plasman ekipa  navedeni su u tabelama.