Partnerske organizacije u projektu Integracija lokalne zajednice u proces upravljanja zaštićenim područjima na primeru SRP“Gornje Podunavlje“ – JP „Vojvodinašume“,

HKPD „Silvije Strahimir Kranjčević“ Bački Breg,i UG „Podunav“ Bački Monoštor

u nedelju, 25. APRILA, organizovale su aktivnosti otvorene za lokalno stanovništvo i sve zainteresovane, na radionici je bilo oko 50 osoba ,od kojih je 35 bilo ženske populacije a 15 muških. radionica je održana u “Šokačkoj kući”u Bačkom Bregu komplet radionicu ispratili su mediji RTV-vojvodina i kulturni centar “Laza Kostić”Sombor. Za kraj je priređena zakuska za učesnike radionice.

Radionica je trajala od 13h do 20h.

Ciljevi projekta su poboljšanje upravljanja zaštićenim područjem uspostavljanjem intenzivnije saradnje sa lokalnom zajednicom i proširivanjem spektra usluga zaštićenog područja podizanjem kapaciteta dizajniranih za osetljive grupe, uključivanje lokalne zajednice i zainteresovanih strana u proces upravljanja zaštićenim područjem, podizanje svesti lokalne zajednice o značaju zaštićenog područja i usluga ekosistema, omogućavanje korišćenja i pristupa zaštićenom području i centru za posetioce pripadnicima ranjivih grupa, pružanje kvalitetnih sadržaja u zaštićenom području, namenjenih ranjivim grupama – mladima, deci, ženama, osobama sa invaliditetom, edukacija lokalne zajednice i šire javnosti o značaju očuvanja prirode i zaštićenih područja, radi ublažavanja posledica klimatskih promena, kao jednog od faktora poremećenih bioloških odnosa i pojave pandemije.

Kontakt za sve informacije: Milorad Stojnić micky.bereg@gmail.com 060/73-55-343