U subotu, 28.05.2011. održala se sedma Šumarijada u organizaciji JP „Vojvodinašume“. Kao i prethodne dve godine, takmičenje radnika šumarstva se odvijalo u Školsko-rekreativnom centru „Čardak“, na Deliblatskoj peščari.

Takmičarima su se obratili gospodin Saša Orlović, direktor Uprave za šume i gospodin Miroljub Sekulić, predsednik Sindikata, Šumsko gazdinstvo Pančevo. Generalna direktorka JP „Vojvodinašume“ Marta Takač, pozdravila je takmičare, poželela im puno sreće u nadmetanjima i podsetila da se pridržavaju pravila fer pleja.

Uz prisustvo blizu 500 gostiju i partnera JP „Vojvodinašume“, takmičari su se nadmetali u osam sportskih disciplina: mali fubal, pikado, odbojka, stoni tenis, gađanje glinenih golubva, šah i nadvlačenje konopaca. U proizvodnom delu, iskusni sekači su odmerili svoje sposobnosti u nekoliko disciplina: obaranje stabla, okretanje vodilice i zamena lanca, kresanje grana i kombinovano i precizno prerezivanje. Pobednici u proizvodnom delu   kvalifikovali su se za državno prvenstvo sekača Srbije.

U revijalnom delu Šumarijade, pod sloganom „Najjači sa najjačima“ svoju izuzetnu snagu i izdržljivost prikazao je Ervin Katona, najjači čovek jugoistočne Evrope, a nekolicina posmatrača je pokušala da ponovi egzibicije pobednika Lige najjačih ljudi Evrope.

Nakon takmičenja, najboljima su dodeljene medalje i trofeji, uz slavlje svih učesnika i gostiju. U ukupnom plasmanu, pobedilo je Šumsko gazdinstvo „Sremska Mitrovica“, u tesnoj konkurenciji sa Šumskim gazdinstvom „Banat“ Pančevo.

Pogledajte rezultate takmičenja.