Subota se već tradicionalno obeležava kao dan lovaca na Novosadskom Sajmu i ovom prilikom je na devetom  Međunarodnom takmičenju u oponašanju rike jelena „Zlatni rog“ 2018., koje je održano danas na centralnom štandu JP „Vojvodinašume“, u okviru Međunarodnog sajma lova i ribolova „Lorist“, prvo mesto  poneo  Urban Košir  iz Slovenije.

Takmičari su se nadmetali u disciplini „Dva jelena na rikalištu za krdo košuta“, a pošto je bilo izjednačeno, za treće mesto borili su se rikači u disciplini „Alfa mužjak na rikalištu koji drži svoj harem“. U Jakoj konkurenciji  drugo mesto je osvojio Zoran Andrašev iz Šumskog Gazdinstva Sombor-  JP Vojvodinašume,  a  treće  mesto osvojio je  Jože Gril iz Slovenije. Najboljim rikačima  direktorka JP „Vojvodinašume“ Marta Takač  je uručila pehare.

Takmičari su lovci koji koriste rikalice za oponašanje rike jelena u samom činu lova, a ovde pokazuju svoje umeće u prepoznavanju glasa, jačine i dubine glasa jelena. Rikalica je sredstvo za pomoć u lovu, ali i glavni instrument na takmičenju.

Takmičenje je pratila autentična muzika  orkestra  lovačkih horni. Kao i svake godine gosti iz Slovenije pripreme jednu od lovačkih priča. Za oponašanje rike dozvoljeni su svi predmeti osim elektronskih, a takmičari najčešće koriste rogove, češke rikalice i razne druge predmete kojim mogu da proizvedu zvuk rike jelena.