Radnici Javnog preduzeća “Vojvodinašume”, Šumskog gazdinstva “Banat” iz Pančeva, u petak, 13.01.2012. imali su uspeha u hvatanju krivolovaca na delu, u lovištu na Deliblatskoj peščari. U večernjim  satima, uhvaćene su dve grupe lovokradica, ukupno njih osmorica. Po rečima lovnog radnika, Veljka Kneževića, kod njih je nađen plen – jedan odstreljen jelen u medalji i jedan mlađi jelen do 150 CIC poena.

Uz podršku OUP Kovin i MUP Pančevo, lovokradice su privedene u OUP Kovin, meso divljači je zaplenjeno, a oružje oduzeto. Krivični postupak protiv ovih prekršioca zakona je u fazi obrade. Zahvaljujući  izuzetnoj dugogodišnjoj saradnji sa lovnim inspektorima, OUP Kovin i MUP Pančevo, a uz pomoć operativnih informacija, ova akcija se završila bez problema, na obostrano zadovoljstvo  JP  “Vojvodinašume” i policijske uprave.

U Šumskom gazdinstvu “Banat” u Pančevu podvlače da će nastojati da ovakvim i sličnim prekršiocima stanu na put, kako bi Deliblatska peščara, kojom JP “Vojvodinašume” gazduje na 35.000 ha, opstala  kao jedan od najvažnijih centara biodiverziteta u Srbiji i Evropi.