U Republici Srbiji se na svakih 100 rođenih beba, 10 rodi pre vremena. Svakom tom novom biću potrebna je vrhunska nega i pomoć, kako bi svoj život u ovim surovim vremenima započelo sa puno snage.

Akcija pokrenuta od strane Fonda B92 „Bitka za bebe“ pružila je mogućnost pojedincima i preduzećima, koja se inače ističu u društveno odgovornim akcijama, da i ovaj put stanu u prve borbene redove i  obezbede zaštitu i pomoć malenim herojima.

U skladu sa svojom delatnošću, profesionalnom odgovornošću i društveno odgovornim poslovanjem JP „Vojvodinašume“ je u toku 2010. godine izdvojilo blizu 2.000.000 dinara u svrhu donacija.  Preduzeće donacijom sadnica redovno uzima učešće u raznim humanitarnim i društveno odgovornim projektima, kao što su „Zasadimo svoju šumu za zeleniju Vojvodinu“ i „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ itd. Tokom ove, 2011-e godine, obezbeđeno je preko 1.500.000 dinara u humanitarne svrhe. Podsećamo da su, uz to,  štićenici Centra za socijalni rad Novi Sad u dva navrata boravili pod  pokroviteljstvom JP „Vojvodinašume“ u Školsko-edukativnom centru „Čardak“ na Deliblatskoj peščari.

Javno preduzeće „Vojvodinašume“ priključilo se borbi Fonda B92 za nabavku inkubatora za zdravstvene institucije u Srbiji, uoči Svetskog dana podrške prerano rođenim bebama. Preduzeće je obezbedilo  sredstva u ukupnom iznosu od 5.700.000 dinara za nabavku 5 inkubatora za: Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, Opštu bolnicu Pančevo, Opštu bolnicu Senta, Opštu  bolnicu Subotica i KBC Zvezdara u Beogradu. Prepoznajući da snaga i prosperitet pripadaju generacijama koje dolaze, Javno preduzeće “Vojvodinašume” svojim primerom podstiče i druge kompanije i  interesne grupe da podrže slične projekte posvećene boljem sutra.