Direktorka JP “Vojvodinašume”, Marta Takač i direktor AD “Novosadski Sajam”, Slobodan Cvetković  potpisali su protokol o tehničko-poslovnoj saradnji koji utvrđuje zajednički interes u ostvarivanju poslovne saradnje i unapređenja sadržine sajamskih manifestacija u okviru Međunarodnog sajma lova, ribolova, sporta i turizma Lorist na Novosadskom sajmu.

JP „Vojvodinašume“ je među najposećenijim štandovima na 50. jubilarnom sajmu LORIST. Lovački štand u hali 1 je privukao veliki broj posetilaca, što potvrđuju i mnogobrojne slike sa eksponatima koji se nalaze na štandu. „Vojvodinašume-Turist“ je u master hali predstavio interesantne turističke programe u Specijalne Rezervate Prirode kojima gazduje JP „Vojvodinašume. Mnogobrojni posetioci su uživali u specijalitetima lovačkog restorana „4 jelena“ i ribolovačkog restorana „4 soma“ na otvorenom delu sajma.

Subota se već tradicionalno obeležava kao dan lovaca i ovom prilikom je na štandu JP „Vojvodinašume“ održano VIII. Međunarodno takmičenje u oponašanju rike jelena pod nazivom „Zlatni rog“. Prvo mesto je osvojio vicešampion Evrope Urban Košir iz Slovenije, drugo mesto je pripalo gospodinu Jože Gril, utemeljivaču međunarodnog takmičenja rike jelena, dok je treće mesto osvojio Janez Potkrižnik. Najboljim rikačima je direktorka JP „Vojvodinašume“ uručila pehare.

Po završetku veoma posećenog takmičenja rikača, dodeljene su i nagrade najboljim lovočuvarima. Prvo mesto je osvojio Pavle Knežević iz lovišta „Kozara“, Bački Monoštor, Drugo mesto je pripalo lovočuvaru iz lovišta „Deliblatska peščara“ Radiši Antonijev, dok se po rezultatima iz 2016. godine, treće mesto deli između Ljubomira Ašćerića, lovočuvara iz posavskog lovišta „Karakuša i Željka Babića, lovočuvara iz podunavskog lovišta „Plavna“. U pauzama je posetioce sajma zabavljao lovački orkestar „3 jelena i košuta“.

Prvo mesto u kategoriji lovočuvara

Lovački orkestar „3 jelena i košuta“