Kao organizacija koja već duži niz godina podržava program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” i Pokret gorana Vojvodine, JP „Vojvodinašume“ opredelilo se da to nastavi i u 2023. godini.  Pokrajina Vojvodina, Grad Novi Sad, JP „Vojvodinašume“ i Pokret gorana Vojvodine intenzivno će sarađivati kako bi se program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ uspešno realizovao i u novom, 14. ciklusu – predviđeno je protokolom o saradnji koji je potpisan 06.12.2022. god. Potpisnici su bili jednoglasni kada je reč o značaju kontinuiranog učenja od malih nogu o brizi i odgovornosti za svoje neposredno okruženje.

Protokol je ispred JP „Vojvodinašume“ potpisao izvršni direktor za komercijalne poslove i marketing, Boris Barjaktarović koji je naglasio da će preduzeće kao i do sada pružati punu podršku ovom programu kako kroz donacije sadnica/sadnog materijala tako i kroz održavanje edukativnih časova i posete zaštićenim područjima kojima ono upravlja. Za 2023. godinu predviđene su osim posete dece zaštićenim područjima, i posete zaposlenih u preduzeću ostalim školama koje budu nagrađene.

Program pod nazivom „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” ima za cilj podizanje svesti i lične odgovornosti za brigu o životnoj sredini u vaspitno-obrazovnim ustanovama i lokalnim zajednicama na teritoriji AP Vojvodine. On doprinosi i tome da deca i učenici budu prepoznati kao ključni činioci promena i kao snaga budućnosti u oblasti životne sredine i održivog razvoja.

Kao društveno odgovorno preduzeće, JP „Vojvodinašume“ nastoji da kroz ovakve promotivne aktivnosti zajedno sa većim brojem privrednih aktera skrene pažnju na očuvanje životne sredine, a zna se koliko je danas ova tema važna.

Protokol o saradnji potpisali su Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novog Sada, „Vojvodinašume“ i Pokret gorana Vojvodine.