U sklopu aktivnosti na NATREG projektu „Managing Natural Assets and Protected Areas as Sustainable Regional Development Opportunities”, deo aktivnosti se od 25-27. 11. 2009. god. odvijao u okviru JP „Vojvodinašume“ kao jednog od partnera na projektu.  JP „Vojvodinašume“ je bio domaćin kolegama iz slovenačkog Zavoda za zaštitu prirode u okviru trodnevne posete. U sredu 25. 11. 2009. god. u Velikoj sali Privredne komore Vojvodine u Novom Sadu, održano je predstavljanje NATREG projekta, kao i slovenačkog iskustva u povezivanju šumarske struke i zaštite prirode. Konferenciju je otvorila g-đa Marta Takač, direktor JP „Vojvodinašume“ i g-din Gregor Danev, vođa NATREG projekta. Kroz prezentacije predstavljen je koncept i značaj projekta, a takođe, predstavljena su i slovenačka iskustva šumarske struke u okviru ekološke mreže Natura 2000.  Prezentaciji su pristustvovali predstavnici stručnih institucija, kao i brojni predstavnici medija.

NATREG projekat je predstavljen i u samom Specijalnom rezervatu prirode „Deliblatska peščara”. Naime, 26. 11. 2009. god. u Školsko-rekreativnom centru ”Čardak” projekat je predstavljen svim prisutnim, među kojima su bili i predstavnici Gradske uprave Pančevo, Šumskog gazdinstva „Banat“ Pančevo, Šumskih uprava sa teritorije Deliblatske peščare, upravljača Specijalnim rezervatom prirode “Kraljevac” i Predela izuzetnih odlika “Vršačke planine”, udruženja građana Aurora, prirodnjačkog društva “Gea” itd. Pored predstavljanja projekta, radni deo je obuhvatio i analizu upravljanja SRP „Deliblatska peščara“, pregled planova, najbitnijih problema i razvojnih mogućnosti.

Treći dan posete kolega iz Slovenije obuhvatio je terenski obilazak Deliblatske peščare. Terenski obilazak najznačajnijih lokaliteta predvodio je samostalni referent za zaštitu životne sredine Marius Olđa iz JP „Vojvodinašume“ – ŠG „Banat“ Pančevo.