U organizaciji kompanije Gdi, u hotelu Hilton, 04. oktobra 2022.godine održana je tradicionalna konferencija GDi Solutions Day 2022. Tokom konferencije održan je čitav niz atraktivnih predavanja i dat pregled najnovijih mogućnosti GDi Ensemble i Esri rešenja za javni i privatni sektor.

Konferenciju je otvorio Boran Lončarić, CEO GDi Grupe s predavanjem „Creating infrastructure for Success“, nakon čega su sledile prezentacije Ninoslava Mitrića, direktora Gdi u Beogradu i njegovih saradnika.

Tokom plenarne sesije održana je panel diskusija na temu zelene tranzicije i digitalne transformacije u kojoj je učestvovao dr Marko Marinković, izvršni direktor za šumarstvo, ekologiju i razvoj JP “Vojvodinašume”, a pored njega u panel diskusiji učestvovali su I predstavnici ministarstva nadležnog za životnu sredinu, Elektrodistribucije Srbije, kao i predstavnik lokalne samoprave iz Grada Budve iz Crne Gore.

Predstavnici JP “Vojvodinašume” su u okviru korisničke sesije prezentovali aplikativna rešenja koja se koriste u preduzeću, a koja su implementirana u saradnji sa konsultantima i softverskim inženjerima iz Gdi, uključujući geoportal u okviru kojeg je prikazano stanje šuma, kao i aplikaciju  koja se koristi za evidenciju izvršenih radova.