Novi Sad, 04.11.2005.

U velikoj sali Privredne komore AP Vojvodine u Novom Sadu održana je prezentacija na temu „Sertifikacija šuma“. Prezentacija je realizovana u cilju nastavka aktivnosti šumarstva Srbije po pitanjima sertifikacije šuma u organizaciji Privredne komore AP Vojvodine i JP „Vojvodinašume“. Na ovom skupu predavači su bili predstavnici Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu – Uprave za šume i SGS-a Beograd Ltd, do sada jedinog sertifikacionog tela sa otvorenom kancelarijom u našoj zemlji. Nakon plenarnog dela, u zanimljivoj diskusiji, dotaknuto je više aktuelnosti, s obzirom na veliki broj prisutnih stručnjaka iz raznih segmenata šumarstva, industrije za preradu drveta, nadležnih pokrajinskih organa, naučnih i obrazovnih institucija i drugih, a ovo pitanje je važno za sve aktere u lancu nadležnosti, počev od održivog gazdovanja šumskim ekosistemima, preko sirovine, primarne i finalne prerade drveta, transporta robe do tržišta.

Seminar je otvorila direktor JP „Vojvodinašume“ Marta Takač. Članovi radnog presedništva bili su Zoran Tomović i Miljan Velojić kao predstavnici preduzeća i Ðorđe Majksner iz Privredne komore Vojvodine.

Prezentaciji je prisustvovao veliki broj zainteresovanih iz raznih segmenata šumarstva.

Prvi deo prezentacije izveo je predstavnik Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu – Uprave za šume, Stevan Sekulić

Marinko Ukropina, direktor SGS-a Beograd Ltd, do sada jedinog sertifikacionog tela sa otvorenom kancelarijom u našoj zemlji.