POSETA NJEGOVOG KRALJEVSKOG VISOČANSTVA

PRINCA OD VELSA SPECIJALNOM REZERVATU PRIRODE

“KOVILJSKO-PETROVARADINSKI RIT”

17. mart 2016. godine

Carls sajt 3

U okviru šestodnevne posete Zapadnom Balkanu, Njegovo kraljevsko visočanstvo, Princ Čarls sa pratnjom, posetio je 17. marta 2016. godine Specijalni rezervat prirode “Koviljsko-petrovaradinski rit” kojim upravlja  JP “Vojvodinašume”.

Carls sajt 4

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princa Čarlsa dočekali su u ime JP „Vojvodinašume“ pomoćnik direktora za šumarstvo, Snežana Kovač i Dejan Petrović, direktor Šumskog Gazdinstva ,,Novi Sad“.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Čarls imao je priliku da kroz kraći obilazak rezervata (lokalitet Tikvara) čamcem uz stručnog vodiča, stekne utisak o vrednostima zaštićenog područja i turističkim potencijalima ovog prirodnog bogatstva Vojvodine. Takođe je prisustvovao i edukativnom času za učenike četvrtog razreda OŠ “Laza Kostić” iz Kovilja u okviru obeležavanja predstojećeg Međunarodnog dana šuma (21. martu), što spada u redovne aktivnosti upravljača SRP “Koviljsko-petrovaradinski rit”.

Carls sajt 2

Na kraju posete, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Čarls, zajedno sa zaposlenima iz JP “Vojvodinašume” simbolično je zasadio drvo hrasta i upoznao se sa značajem očuvanja šuma i šumarstva u Vojvodini.

 Carls sajt 1 (2)

Za uspomenu i pamćenje će ostati i potpisan tekst od strane Njegovog Kraljevskog Visočanstva, Princa Čarlsa da je 17. marta 2016. godine u SRP “Koviljsko-petrovaradinski rit” posadio sadnicu hrasta lužnjaka.

Carls sajt 0 (2)