U nastavku saradnje na programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”, partneri  su 28.03.2022. god u Skupštini AP Vojvodine potpisali protokol u vezi sa njegovom realizacijom.

Program se sprovodi već trinaestu godinu sa ciljem podizanja svesti i lične odgovornosti svakog pojedinca za brigu o životnoj sredini u vaspitno-obrazovnim ustanovama i lokalnim zajednicama na teritoriji  cele AP Vojvodine. Ovakakav program omogućava najmlađim, ključnim akterima promene u oblasti zaštite životne sredine, koja prestavlja bitnu temu globalnog značaja.

Protokol o saradnji ove godine potpisalo je devet partnera – šest sekretarijata Pokrajinske vlade (PS za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, PS za urbanizam i zaštitu životne sredine, PS za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, PS za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, PS za privredu i turizam i PS za sport i omladinu), Grad Novi Sad, JP „Vojvodinašume” i Pokret gorana Vojvodine.

Protokol je ispred JP „Vojvodinašume“ potpisao direktor, Roland Kókai navodeći da je prošle godine u okviru samog projekta zaštićena područja kojima upravlja preduzeće posetilo oko 400 đaka. Takođe, ističe da će preduzeće kao i do sada pružati podršku ovom programu, da će pored razvijanja svesti kod mladih o zaštiti prirode, pomoći široj javnosti da razume kako šumarska struka predstavlja zeleno gazdovanje i da kreira sliku o “zelenoj” Vojvodini kroz edukativne časove i posete zaštićenim područjima.