Institucionalni partneri na Projektu “Zelena Srbija”,  već drugu godinu za redom sprovode sadnju sadnica drvenastih vrsta i šalju poruku o značaju vegetacionog pokrivača za zdravlje ljudi.

JP “Vojvodinašume” je prepoznalo važnost povezivanja državnih institucija i lokalnih samouprava koje kroz primere dobre prakse razmenjuju iskustva i od ove godine uzelo aktivno učešće, koristeći priliku da ukaže na činjenicu da je zemljište ograničen resurs, pa je svaka slobodna parcela na kojoj se može saditi drveće, makar ona bila i u urbanim delovima, od ogromnog značaja za građane.

Projektom je obuhvaćeno 10 gradova i opština u Srbiji, a sadnja je realizovana u Zrenjaninu, Bačkoj Palanci, Priboju, Topoli, Kikindi, Sremskim Karlovcima, Požarevcu, Kragujevcu i Subotici. Inđija je deseta po redu koja se priključila ovom projektu.

Danas su nove sadnice kuglastog bagrema našle svoje mesto u centru Inđije, dok je divlji kesten zasađen u Parku Kraljice Marije. Posebno je značajno to što je obnovljen stogodišnji drvored divljeg kestena koji je i simbol opštine Inđija.

Nakon sadnje, prisutnima su se obratili: Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija; Slađan Velinov, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije; Slađana Dabić, stručni saradnik za gajenje i zaštitu šuma – direkcija  JP „Vojvodinašume”; Dušan Lemajić, direktor JKP „Komunalac“, i Jasmina Šrndić, korporativne komunikacije, Lidl Srbija.