U Specijalnom rezervatu prirode „Obedska bara“ kojim upravlja JP Vojvodinašume, 17. septembra 2014. godine održana je promocija EcoDots projekta i jedan od njegovih glavnih rezultata kao što je primena android aplikacije za zaštićena područja. Događaj je bio osmišljen tako da se skrene pažnju javnosti o značaju promocije Srbije kao EKO destinacije i njenom brediranju. Projekat su podržali kompanija Ecodev (Centar za istraživačke i razvojne projekte), Telenor fondacija i Evropska komisija.

Na primeru SRP „Obedske bare“, prisutnim predstavnicima medija, prikazano je funkcionisanje aplikacije i koji su to zanimljivi sadržaji za turiste. Android aplikacija je u funkciji od prošlog leta i obuhvata 15 zaštićenih područja Srbije među kojima su i svi rezervati prirode kojima upravlja JP „Vojvodinašume“.

Ulazak Srbije u program Eko tačke (EcoDots) omogućiće turistima iz zemlje i inostranstva da dobiju osnovne podatke o lokaciji, o veličini zaštićenog područja, režimu zaštite, karakteristikama biljnog i životinjskog sveta, kao i o mogućnostima rekreacije. Pored svega toga mouće je dobiti podatke o smeštajnim kapacitetima u zaštićenim područjima i o kulturno-istorijskim znamenitostima.