U organizaciji Komore inženjera šumarstva Srbije, dana 14.09.2018. godine, na svečanosti u prostorijama Komore, dodeljene su prve licence za obavljanje stručnih poslova u gazdovanju šumama u Srbiji.

Licence su dodeljene   članovima Stručnog odbora komore koji su 04.07.2018. položili stručni ispit za sticanje licence. Predsednik Komore inženjera šumarstva, Aleksandar Vorkapić uručio je prvu licencu predsedniku Stručnog odbora Komore i redovnom profesoru Šumarskog fakulteta u Beogradu, dr Miloradu Daniloviću.

Svečanoj dodeli licenci  prisustvovao je i v.d. direktor Uprave za šume, Saša Stamatović, kao i članovi Upravnog odbora Komore.

V.d. direktor Uprave za šume, Saša Stamatović je čestitao članovima Stručnog odbora na dodeljenim licencama i ocenio da je uvođenje licenci za obavljanje stručnih poslova u gazdovanju šumama prekretnica u šumarstvu Srbije, dok je predsednik Komore, Aleksandar Vorkapić istakao da su ovo prve licence, a da se do kraja godine očekuje da će  ukupno 200 diplomiranih inženjera šumarstva položiti stručni ispit i dobiti licence.