U periodu od 01. 04. do 31. 05. 2008. godine zabranjen je lov ribe privrednim alatima. Dozvoljen je samo lov ribe plutajućim alatima (mrežom) 30 m od obale i to lov belog tolstolobika, sivog tolstolobika i babuške. Zbog visokog vodostaja Save i Dunava u tom periodu, koji pogoduje mrestu ribe, krivolov je prisutan, gotovo, na svim terenima. Zaposleni u okviru delatnosti ribarstva JP “Vojvodinašume“, koje je neposredni korisnik određenih delova ribarskog područja Srbija-Vojvodina, maksimalno su angažovani na njegovom sprečavanju. U tom cilju, 14. 05. 2008. godine, izvršena je redovna kontrola dela ribarskog područja Srbija-Vojvodina na Savi od 48 km do 95 km, od strane ribočuvarske službe ŠG “Sremska Mitrovica“, uz prisustvo republičkog inspektora Dragane Vasiljević, kao i predstavnika direkcije preduzeća zaduženog za poslove ribarstva mr Miljana Velojića.

U okviru lovostaja, dana 21.05.2008., izvršena je kontrola dela ribarskog područja „Srbija-Vojvodina“ na Savi od 121 km do 207 km, od strane ribočuvarske službe ŠG “Sremska Mitrovica“, uz prisustvo republičkog inspektora Dragane Vasiljević, kao i predstavnika direkcije preduzeća zaduženog za poslove ribarstva mr Miljana Velojića.

27 – 28. 05. 2008. god.U okviru lovostaja, izvršena je kontrola zaštićenog ribarskog područja u SRP „Gornje Podunavlje“, od strane ribočuvarske službe ŠG “Sombor“, uz prisustvo republičkog inspektora Nataše Ružić, kao i predstavnika direkcije preduzeća zaduženog za poslove ribarstva mr Miljana Velojića.