U JP „Vojvodinašume“, radovi na pošumljavanju se odvijaju ubrzanim tempom. Uveliko je u toku sadnja sadnica topole, vrbe, bagrema i bora, a čim su se uslovi na terenu, raspoloživi kapaciteti mehanizacije i potrebne radne snage poklopili, iz rasadnika su izvađene i sadnice poljskog jasena, kako bi bile posađene na već ranije pripremljene površine u šumskoj upravi „Kupinovo“.

Slučajno, ili namerno, baš u četvrtak, 21.02.2019. godine, tačno mesec dana pre Svetskog dana šuma,  simbolično je posađeno 300 sadnica poljskog jasena u gazdinskoj jedinici „Čenjin-Obreške širine“.

Već tradicionalno u ovakvim akcijama, zaposleni u direkciji JP „Vojvodinašume“ i u šumskom gazdinstvu „Sremska Mitrovica“, toga dana su imali i podršku. Ovoga puta, to su bili učenici osmog razreda Osnovne škole „Dušan Vukasović Diogen“ iz Kupinova, koji su pokazali zavidan nivo interesovanja kako za praktičan, tako i za teorijski deo osmišljenog programa, koji je zabeležen i „okom kamere“ Radio televizije Vojvodine, a biće pretočen u dečiju ekološku emisiju autora Saše Jovanovića, pod imenom „Pitam se pitam se“.

Na licu mesta, školarci su imali priliku da se upoznaju sa tehnikom sadnje, kao i da dobiju odgovore na praktična pitanja koja se tiču načina podizanja i značaja šume.

Svi akteri događaja su bili na visini zadatka, pa se očekuje i dobar prijem posađenih sadnica.