Prethodne nedelje (25-27.04.2018g.) nekoliko DANUBEparksCONNECTED projektnih partnera učestvovalo je u drugom studijskom putovanju i tom prilikom posetilo 3 zaštićena područja: SRP Gornje Podunavlje, PP Kopački rit u Hrvatskoj i NP Dunav-Drava u Mađarskoj. Pored projektnih partnera na studijskom putovanju su se pridružili partneri sa coopMDD projekta koji su iste nedelje (23-27.04.2018g.) imali sastanka partnera u Somboru čiji je organizator bilo JP “Vojvodinašume”.

Drugo studijsko putovanje u okviru DANUBEparksCONNECTED projekta je pored posete zaštićenih područja u Srbiji, Hrvatskoj i Mađarskoj obuhvatilo i dalju analizu i  pripremu mapa šumskih koridora duž Dunava kao i analiziranje indikatora povezanosti šumskih koridora.

Fokus rada partnera u okviru coopMDD projekta bio je na razradi aktivnosti iz Prekograničnog Akcionog Plana kao i sprovođenju pilot aktivnosti ali i na aktivnostima vezanim za tzv. Transboundary LearningNetwork.

   Kako je JP “Vojvodinašume” partner na oba projekta zajednički radni deo svih partnera oba projekta održan je u Gradskoj kući u Somboru gde su razmenjena iskustva u pogledu sprovođenja projekata ali i predstvaljene mogućnosti udruživanja partnera.