Početkom oktobra (05.10.) u Mađarskoj (Lipot) održana je redovna Generalna skupština DANUBEPARKS asocijacije. Na sastanku skupštine izabran je novi Upravni odbor na period od 3 godine. Ovim je potvrđeno da je predstavnik JP “Vojvodinašume” u Upravnom odboru i dalje Radmila Šakić Peurača. Nacionalni park Đerdap je postao punopravni član DANUBEPARKS asocijacije. Članovi asocijacije su odlučili da se kreće ka uspostavljanju nove Dunavske WILDisland Ramsar regionalne inicijative, koju će koordinirati kancelarija asocijacije koja će biti u nekom od zaštićenih područja u donjem toku Dunava (Bugarska ili Rumunija). Tokom skupštine su objavljeni planovi za podnošenje novih projekata u 2024. godini.

Simboličnim poklonima članovi asocijacije su se zahvalili i oprostili od 3 veoma značajne osobe koje su dale veliki doprinos DANUBEPARKS asocijaciji: Zigfridu Gajsleru, Tomasu Šnajderu i Janu Kadlečiku koji su više od 15 godina radili na osnivanju i jačanju asocijacije.

Nakon održanog sastanka skupštine asocijacije održan je sastanak partnera LIFE Wildisland projekta. Predstavnici 12 od 15 projektnih partnera su od 05. do 07.10. razmatrali napredak sprovođenja aktivnosti na projektu. Domaćin sastanka je bio Nacionalni Park Fertő-Hanság (iz Mađarske) i nevladina organizacija BROZ (iz Slovačke).

JP “Vojvodinašume” je predstavilo svoje dosadašnje aktivnosti na projektu, među kojima je naznačajnija nabavka opreme (bager) kojim će se sprovoditi aktivnosti na pilot području (ostrvo kod Apatina).