Beograd, 13. mart 2013  – Akcija pod nazivom „Sat za našu planetu“ biće obeležena u subotu 23.03.2013. godine u 20:30 časova – najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare koju je organizovao WWF – Svetski fond za prirodu. Ova najveća globalna kampanja biće održana sedmi put u svetu, a peti put u Srbiji, sa ciljem da se što veći broj ljudi uključi i da svoj doprinos u očuvanju planete.

Tog dana u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete biće isključena svetla na jedan sat – „Sat za našu planetu” sa ciljem podizanja svesti o klimatskim promenama i energetskoj efikasnosti.

Konferenciji su prisustvovali dr Srđan Belij, državni sekretar Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Duška Dimović, WWF direktor programa za Srbiju, Ivana Vilotijević iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Beograda i Milica Stefanović, menadžer za komunikacije Coca-Cola Sistema. Oni su tom prilikom apelovali na sve građane, kao i poznate ličnosti, da se uključe u očuvanje planete isključivanjem svetla na sat vremena i da održivo koriste prirodne resurse.

WWF, saopštenje za medije