Tradicionalno sportsko takmičenje radnika šumarstva u organizaciji JP “Vojvodinasume” – Šumarijada –  ove godine se održava na Deliblatskoj peščari  28. maja 2011.godine.

Sedmu Šumarijadu  svečano će otvoriti gospodin Nenad Čanak, Predsednik Upravnog Odbora JP “Vojvodinašume”. Takmičarima će se obratiti  generalna direktorka JP “Vojvodinašume” Marta Takač,  i  Miroljub Sekulić, predsednik Sindikata, iz Šumskog gazdinstva ,,Pančevo“.

U okviru – Šumarijade – radnici JP ,,Vojvodinašume“  nadmetaće se u sedam sportskih disciplina: mali fudbal, pikado, odbojka, stoni tenis, gadjanje glinenih golubova i šah. Proizvodni deo obuhvata takmičenje sekača u nekoliko disciplina: obaranje stabla, okretanje vodilice i zamena lanca, kombinovano prerezivanje, precizno prerezivanje i kresanje grana. Ove godine je to kvalifikaciono takmičenje za naše radnike na državnom prvenstvu.

Da podsetimo, da su se prošle godine  6. Šumarijada i 32. Državno prvenstvo sekača Srbije održali uz prisustvo više stotina učesnika, kao i brojnih gostiju iz zemlje i inostranstva. Četiri prvoplasirana sekača  kvalifikovala su se za učešće na Svetskom prvenstvu u Zagrebu ( Hrvatska) . Naša dva sekača, Milan Zujić i Dragan Beretić postigli su izuzetan uspeh u Zagrebu, osvojivši po bronzanu medalju u žestokoj konkurenciji ekipa iz trideset zemalja.