U Univerzitetskoj nastavnoj bazi „Goč“, na planini Goč koja je od Kraljeva udaljena tridesetak kilometara, u periodu od 8. do 11. novembra 2011. godine, održan je tradicionalni seminar iz planiranja  gazdovanja šumama u organizaciji nadležnih službi Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede – Uprave za šume Srbije, Uprave Javnog preduzeća „Srbijašume“ i Šumarskog fakulteta  u Beogradu – Katedre planiranja gazdovanja šumama. Seminar je održan pod naslovom: «Plan  gazdovanja – realizacija – kontrola“.

Na seminaru su prezentovani sadržaji koji se odnose na adaptivno upravljanje, informacioni sistem u šumarstvu, probleme vezane za održivo upravljanje bukovim sastojinama, monitoring u šumarstvu i  druge teme.

Posebno je značajno što su učesnici imali priliku da razmotre predloge budućih pravilnika o sadržini planova razvoja i osnova gazdovanja šumama.

Učesnici seminara iz pojedinih šumskih gazdinstava JP „Vojvodinašume“ i JP „Srbijašume“, kao i iz nacionalnih parkova izneli su svoja iskustva koja se odnose na proces planiranja, realizaciju i  kontrolu.

Prisustvom predstavnika Šumarsog fakulteta u Banjaluci (BiH), i predstavnika državne administracije iz Podgorice (Crna Gora), seminar je dobio međunarodni karakter.

Iz JP „Vojvodinašume“ bilo je prisutno desetak predstavnika koji su aktivno učestvovali u svim segmentima seminara.

Učesnicima seminara je  dodeljen sertifikat.