Povodom desetogodišnjice postojanja i rada, u Novom Sadu je 26. aprila 2012. godine održana Svečana akademija Javnog preduzeća „Vojvodinašume“. Pod sloganom „Štitimo prirodu, čuvamo šume“, JP “Vojvodinašume” je ugostilo visoke predstavnike iz sfere privrede, nauke i politike iz zemlje i inostranstva, kao i eminentne stručnjake i partnere. Tim povodom, otvorena je izložba slika našeg istaknutog akademskog umetnika, gospodina Save Stojkova. Izloženo je 30 umetničkih dela sa motivima šume. Izložbu je otvorila gospođa Marta Takač, Direktorica preduzeća, a skupu se obratila i unuka gospodina Stojkova, Kristina Stojkov.

Tokom trajanja programa, gosti su imali priliku da se kroz živopisni film i referat upoznaju sa razvojem ovog preduzeća u proteklih 10 godina, kao i sa brojnim uspesima i priznanjima stečenim u prethodnom periodu.

Proslavu prvih deset godina JP „Vojvodinašume“ obeležila je dodela priznanja i specijalnih plaketa koji se uručuju institucijama i pojedincima za doprinos razvoju Javnog preduzeća „Vojvodinašume“, kao i ordenje za lične zasluge u unapređenju poslovanja preduzeća.

 

Pozdravljajući goste i zahvaljujući se na ovom prestižnom priznanju, predsednik Skupštine AP Vojvodine, gosp. Šandor Egereši, uputio je svoje iskrene čestitke, naglasivši da nakon jedne decenije odgovornog, profesionalnog i uspešnog rada, JP „Vojvodinašume“ može da služi kao primer i uzor. Naglasio je da je ovo preduzeće rado viđen evropski partner u oblasti uspostavljanja međunarodne saradnje. Dr Milan Medarević, dekan Šumarskog fakulteta u Beogradu je, primajući jubilarnu plaketu od Direktorice Takač, uputio čestitke i najbolje želje vrednim radnicima JP „Vojvodinašume“, naglasivši odličnu saradnju sa ovim preduzećem. Jubilej su preduzeću čestitali i gospodin Saša Orlović, direktor Uprave za šume pri Ministarstvu poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede i gospodin Marinko Ukropina, direktor SGS Beograd Ltd.

Odlikovanja za najbolje radnike JP „Vojvodinašume“ primili su:

ŠG „SREMSKA MITROVICA“ Sr.Mitrovica

1. Janjatović Slobodan – vozač harvestera
2. Savić Stevan – vozač harvestera
3. Zujić Milan – motorni sekač
4. Beretić Dragan – motorni sekač

ŠG „BANAT“ Pančevo

5. Popović Mirko – čuvar šuma i čuvar zaštićenog prirodnog dobra

ŠG „NOVI SAD“ Novi Sad

6. Alempić Radoje – šumski radnik

ŠG „SOMBOR“ Sombor

7. Blažev Ivan – lovočuvar

Za svoje istaknute radnike, njih ukupno 49, Javno preduzeće „Vojvodinašume“ je pripremilo jubilarna priznanja za postignute izuzetne rezultate u radu.