Na svečanoj dodeli nagrada održanoj 31. maja 2013. godine, najboljim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, kao i školama za učenike sa smetnjama u razvoju dodeljene su nagrade.

Javno preduzeće „Vojovodinašume“ je četvrti put zaredom bilo partner Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice i Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam graditeljstvo i zaštitu životne sredine, u realizaciji programa pod nazivom „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ koji ima za cilj podizanje svesti i lične odgovornosti o brizi životne sredine, i podsticanje aktivnosti kada je u pitanju negovanje i očuvanje čistijeg i zelenijeg ambijenta u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, kao i lokalnim sredinama na teritoriji AP Vojvodine.

 

JP „Vojvodinašume“ biće domaćin nagrađenoj deci u dva zaštićena područja kojima upravlja, u Gornjem Podunavlju i Obedskoj bari. Prema već ustaljenoj praksi i ove jeseni biće obezbeđen deo sadnog materijala za uređenje školskih dvorišta. Ovakve i slične akcije koje se tiču najmlađih, Preduzeće oduvek rado podržava i pomaže, jer ulažući u decu, ulaže se u bolju budućnost u svakom smsilu.

U školskoj 2012/2013 godini za učešće u Programu prijavilo se 88 vaspitno-obrazovnih institucija, dok je 45 vaspitno-obrazovnih unstanova uspešno realizovalo planirane aktivnosti. Po oceni stručnog žirija, najboljih 19 predškolskih ustanova, osnovnih, srednjih škola i škola za učenike sa smetnjama u razvoju, dobilo je nagrade, koje su im dodelili Pokrajinski sekretar Dr Slobodan Puzović, pomoćnica sekretara za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, Tijana Pavlov i predstavnici partnera u Programu.

Đorđe Šimunovački, Pomoćnik direktora za šumarstvo i lovstvo u JP Vojvodinašume

Izleti u zaštićena područja u APV, interaktivne table, ekološki kamp i druge nagrade, obezbeđene su uz pomoć brojnih partnera: JP „Vojvodinašume“, Pokreta gorana Vojvodine, JP Nacinalni park „Fruška gora“, JVP „Vode Vojvodine“, RECAN – fonda za povraćaj i reciklažu limenki i Elektrovojvodina doo Novi Sad.