Predsednici Skupštine AP Vojvodine i Pokrajinske vlade, Ištvan Pastor i Igor Mirović, prisustvovali su danas u Moroviću svečanom otvaranju Revira za rekreativni i sportski ribolov „Slezen“ i Lovačke kuće „Vranjak“ u posedu JP „Vojvodinašume“.

img_0928 img_0930 img_1075

Obilazak ,,Katamaranom“

img_1127

Simbolično obeležavajući početak rada ovih objekata, „Vojvodinašume“, jedno od najuspešnijih vojvođanskih javnih preduzeća, organizovalo je danas poribljavanje ribolovnog revira „Slezen“ šaranom i štukom, demonstraciju ribolovne tehnike „Fly fishing“ i obilazak potpuno renovirane lovačke kuće „Vranjak“.

img_0981

„Obično se misli da ono što je državno nije i efikasno. Međutim, „Vojvodinašume“ su dokazale da državno može da bude efikasno i profitabilno i da posluži kao pozitivan dobar primer gazdovanja i poslovanja u  mnogim preduzećima u privatnom sektoru. Skupština AP Vojvodine, kao osnivač ovog preduzeća je veoma ponosna na tu činjenicu“, poručio je predsednik Pastor.

30-09-2016-morovic_02

Direktorica JP  „Vojvodinašume“ Marta Takač je podsetila  da je  preduzeće u cilju razvoja i unapređenja ribolovnog turizma od nekadašnjeg neprofitabilnog ribnjaka za proizvodnju konzumne ribe, investirajući u infrastrukturno opremanje i sve neophodne turističke i ugostiteljske sadržaje, na površini od 40 hektara oformilo centar za sportski i rekreativni ribolov.

img_1136

img_1225

img_1122

 Predsednik Mirović je današnji radni dan i ujedno svečani trenutak opisao kao sliku sa terena koja ispunjava sva očekivanja kada je reč o uspešnom poslovanju jednog javnog preduzeća.

dsc_1439

  Upravo na primeru ribolovačkog revira u Moroviću koji je dobio jednu novu funkciju, kao i vile „Vranjak“, može se  sagledati potencijal „Vojvodinašuma“, ali i veliki potencijal cele Vojvodine.

img_1247img_1320

 Objekat “Vranjak“ je četrnaesta lovačka kuća JP “Vojvodinašume“ koja će biti u funkciji unapređenja i razvoja lovnog turizma u Vojvodini i Srbiji, istakla je direktorica JP Vojvodinašume Marta Takač.

img_126730-09-2016-morovic_05

„Danas smo otvorili nove turističke sadržaje u našoj pokrajini, a sa ciljem povećanja dobiti „Vojvodinašuma“, kao i proširenja inače bogate turističke ponude Vojvodine u oblasti lova, ribolova i ekologije. U narednoj godini pripremićemo i zajedničke investicione programe sa „Vojvodinašumama“ koje posluju na zdravim i profesionalnim osnovama“, dodao je Mirović.img_1275

img_1315

Pored Pastora i Mirovića, današnjoj svečanosti u Moroviću prisustvovali su i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Snežana Sedlar, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Mihalj Njilaš, predsednik nadzornog odbora JP Vojvodinašume Milan Končarević, članovi Odbora za poljoprivredu Skupštine AP Vojvodine i više pokrajinskih poslanika.

img_0935img_1086img_1107