Na izlagačkom štandu Srbije tokom proteklog vikenda u organizaciji JP ”Vojvodinašume” i Lovačkog saveza Vojvodine upriličena je svečanost na kojoj su uručena priznanja i odlikovanja zaslužnim pojedincima, institucijama i preduzećima.

Predsednik Lovačkog saveza Vojvodine Željko Sušec uručio je zlatni orden  Lovačkog saveza Vojvodine Rolandu Kokaiu direktoru JP ”Vojvodinašume” za doprinos razvoju i unapređenje lovstva AP Vojvodine.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i JP ”Vojvodinašume” dobitnici su plaketa Lovačkog saveza Vojvodine za vanredni doprinos razvoja lovstva i lovne privrede  AP Vojvodine.

Visoko međunarodno priznanje za doprinos u lovstvu –  zlatnim ordenom CIC-Međunarodnog saveta za lovstvo i zaštitu divljači, za posebne zasluge odlikovan je Branislav Stankov izvršni direktor za lovstvo JP “Vojvodinašume”. Orden je uručio direktor CIC Tamas Margescu. 

Svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica, kako iz Srbije tako i iz CIC -a, i iz inostranstva. Među uglednim zvanicama je bio i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine koji se obratio prisutnima i ukazao na značaj i ulogu lovstva i razvoj lovne privrede AP Vojvodine i Srbije.

Takođe je ukazao na simbiozu lovstva i prirode koja je smeštena u slogan ovogodišnje  svetske izložbe trofeja ”Jedno sa prirodom”.

Pozdravni govor je održao Roland Kokai, direktor JP “Vojvodinašume” koji je istakao značaj učešća Republike Srbije na svetskoj izložbi trofeja u Budimpešti i koristi koje ovakve prestižne međunardne manifestacije doprinose razvoju lovstva i očuvanju biodiverziteta ekološki odgovornih država.

Izvor: Prilog RTVojvodine /Jedno s prirodom, Svetska izložba lova i prirode u Budimpešti
Link :   https://www.rtv.rs/sr_lat/zivot/magazin/jedno-s-prirodom-svetska-izlozba-lova-i-prirode-u-budimpesti-srpski-stand-medju-najposecenijim_1277008.html