Svetski dan šuma, 21. mart, obeležen je i ove godine, četrdeseti put po redu. Direktor JP „Vojvodinašume“, Marta Takač i Predsednik Skupštine APV,  Šandor Egereši, zajedno sa srednjoškolcima iz Bačke Topole, zasadili su 50 sadnica bele topole, koje je ovo javno preduzeće poklonilo opštini. Mesto za sadnju omogućila je DTD „Krivaja“.

„U cilju unapređenja i očuvanja životne sredine, JP „Vojvodinašume“ uvek se rado odaziva svakoj inicijativi, koja doprinosi tome da Vojvodina postane zelenija i zdravija sredina“ , naglasila je Direktor Marta Takač.

U skladu sa svojim mogućostima, JP „Vojvodinašume“ je spremno da izađe u susret doniranjem sadnica svim opštinama i sredinama koje imaju potrebu i zemljište adekvatno za ovu svrhu. Ovaj važan posao  se ne može uraditi bez dobre volje i zajedničkih akcija sa lokalnim samoupravama.

Predsednik Egereši je dodao da će pokrajinska administracija i dalje, u saradnji sa nadležnim institucijama i preduzećima sprovoditi slične akcije koje doprinose očuvanju životne sredine.