REZULTATI TAKMIČENJA

Na Loristu 2011 je subota, tradicionalni Dan lovaca, obeležen raznovrsnim programom – Kup Novosadskog sajma i Vojvodinašuma u gađanju glinenih golubova se odvijao u lovištu „Kaćka šuma“, uz  direktan video prenos.

Na Centralnom štandu JP „Vojvodinšume“ održalo se Međunarodno takmičenje u oponašanju rike jelena i takmičenje hornista. Ove godine, za pobednika u oponašanju rike jelena izabran je Pavel Nared  iz Slovenije, drugo mesto je zauzeo Ivan Blažev iz JP „Vojvodinašume“, a treće mesto je pripalo Slovencu Joži Grilu. U takmičenju hornista “Zlatni lovački rog“ prvo mesto je osvojio Klemen Šusterič iz Slovenije.

Tokom trajanja LORIST-a, svečano je predstavljen vojvođanski građanski lovački šešir, po kojem će se vojvođanski lovci prepoznavati na raznim priredbama i predstavljati regiju iz koje dolaze.

Za izuzetan doprinos Sajmu lova, ribolova i sporta, kao i za naročitu promociju šumarstva u Međunarodnoj godini šuma, JP „Vojvodinašume“ je nagrađeno specijalnim priznanjem Novosadskog sajma.