“Novosadsko proleće”, dvadeseto po redu, održava se od 16. do 20. marta na prvom spratu Sportskog i poslovnog centra “Vojvodina”. Organizatori manifestacije koja će trajati pet dana i u toku kojih će se posetiocima u okviru prodajnih izložbi nuditi veliki izbor prolećnog cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, med i zdravstveno bezbedna hrana, kao i rukotvorine starih i umetničkih zanata, je Pokret gorana Novog Sada a u saradnji sa Gradskom upravom za zaštitu životne sredine i Turističkom organizacijom Novog Sada.

Pored tih izložbi, u posebnom delu manifestacije predstaviće se zaštićena prirodna dobra s teritorije Vojvodine a među njima i ona kojima upravlja JP “Vojvodinašume”. U okviru izložbenog dela o zaštićenim područjima preduzeće je predstavilo svojih 5 specijalnih rezervata prirode: Gornje Podunavlje, Obedska bara, Koviljsko-petrovaradinski rit, Bagremara i Deliblatska peščara. Izložbena postavka naših zaštićenih područja se može videti u Galeriji Macut.

JP “Vojvodinašume” će takođe uzeti učešće i u brojnim predavanjima i stručnim tribinama koje će dati doprinos popularisanju teme raznolikosti biološkog sveta, s akcentom na zaštiti ekosistema u okviru zaštićenih prirodnih dobara.