VI Konferencija Parkova Dinarida i prva regionalna konferencija organizacija civilnog društva okupila je u Sarajevu preko 150 učesnika, koji su u periodu od 31.05. do 02.06. diskutovali na temu zaštite prirode i o izazovima i potencijalnim rešenjima u upravljanju zaštićenim područjima. Trodnevna konferencija pod nazivom „Regionalna saradnja do održivih zaštićenih područja“ je uz upravljače zaštićenih područja i predstavnike relevantnih institucija u regionu prvi put okupila i predstavnike brojnih nevladinih organizacija koje se bave temama zaštite prirode.

Konferencijske sesije su obuhvatile teme kao što su zaštićena područja i zelena agenda, zaštićena područja u Dinaridima i njihova održivost, participativni pristup u razvoju zaštićenih područja i dr.

U sesiji pod nazivom „Mehanizmi za jačanje saradnje zaštićenih područja i lokalnih zajednica“, JP Vojvodinašume je kroz prezentaciju predstavilo primere dobre prakse saradnje sa lokalnom zajednicom i drugim zainteresovanim stranama u SRP „Gornje Podunavlje“, SRP „Obedska bara“, SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“ i SRP „Deliblatska peščara“.

Jedan deo konferencije je bio usmeren i na temu žena u zaštiti prirode, pa je na panelu „Ženska perspektiva u zaštiti prirode“ učešće uzela i Ivana Vasić, samostalni stručni saradnik iz direkcije preduzeća. U okviru panela prikazan je i promo film o ženama u zaštiti prirode.

Glavni cilj zajedničke konferencije je ispunjen, jer su svi učesnici davali predloge za jačanje regionalne saradnje, poboljšanje koordinacije za očuvanje biodiverziteta na Zapadnom Balkanu i održivost zaštićenih područja.