Pod sloganom „Zajedno za našu zajedničku budućnost“, 9. Međunarodni dunavski festival u Ulmu, jedna od najznačajnijih i najmasovnijih manifestacija u Dunavskom regionu, svečano je otvorena u petak, 4. jula, u ovom gradu, u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg. Ovaj festival, održava se svake druge godine, a tokom deset dana njegovog trajanja, na hiljade predstavnika podunavskih zemalja, gradova i regija, razmenjuju svoje kultruno nasleđe, promovišu privredne i druge potencijale, jačaju dunavsko zajedništvo i evropsku saradnju.

Prezentaciju svojih potencijala i iskustva integralnog gazdovanja šumama, upravljanja zaštićenim prirodnim dobrima i lovištima, održalo je i JP „Vojvodinašume“. Kao jedan od segmenata te prezentacije, u Gradskoj biblioteci u Ulmu, otvorena je WWF izložba fotografija „Vodeni lavirint“. Tom prilikom predstavljene su fotografije iz Gornjeg Podunavlja, Silarda Kovača, umetnika i profesionalnog fotografa iz Vojvodine.

Ovu izložbu zajednički su otvorili prvi gradonačelnik Ulma Gunter Ciš, direktorka JP „Vojvodinašume“ Marta Takač i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.