JP Vojvodinašume je na inicijativu Pokrajinske vlade, obezbedilo nešto više od 1.300 kubika ogrevnog drveta za stanovnike Mesne zajednice Jamena, sela u šidskoj opštini koje je jedino u Vojvodini bilo poplavljeno u maju ove godine. Vrednost donacije je blizu tri miliona dinara. Za jednočlane ili dvočlane porodice obezbeđena su do 3 kubna metra, a za porodice sa tri i više članova do 5 kubnih metara drva.

Tim povodom su se u ponedeljak 8. decembra u Jameni sastali predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, direktorka JP Vojvodinašume, Marta Takač i predstavnici  JP VodeVojvodine, lokalnih vodoprivrednih preduzeća, kao i predstavnici Mesne zajednice Jamena.

Direktorka JP Vojvodinašume, Marta Takač je izjavila kako je preduzeće i samo pretrpelo velike štete od poplava, jer je 27.000 hektara najvrednijih šuma kojima preduzeće gazduje bilo pod vodom. „Vojvodinašume su tokom godine pomogle i svojim zaposlenima koji žive u Jameni. Svi iz preduzeća su donirali određene iznose svojim kolegama, tako smo pomogli da se 10 kuća renovira i jedna izgradi“, rekla je Marta Takač.