U organizaciji agencije ,,Vojvodinašume-Turist“  a u okviru međunarodnog projekta saradnje visokoškolskih ustanova  iz Novog Sada, Kragujevca, grada Weingarten (Nemačka) i Temerina, grupa studenata germanistike i dece osnovnoškolskog uzrasta, posetila je naš Eko-centar ,,Karapandža“ u SRP ,,Gornje Podunavlje“.

Program je obuhvatao radionice i edukaciju o samom rezervatu SRP ,,Gornje Podunavlje“ o lokalitetu, istorijatu, specifičnostima i retkim vrstama biljaka i životinja koje ovde obitavaju, o vrstama eko sistema, šumskom bontonu i zanimljivostima koje krase ovaj lokalitet.

Poučna je bila šetnja edukativnom stazom ,,Karapandža“ u pratnji stručnog vodiča čuvara zaštićenog područja, tokom koje je vodič prezentovao rezervat , zadržavajući se posebno na  aspektima  istorijskog, biološkog i kulturološkog značaja,  da Gornje Podunavlje  kao deo Bačkog Podunavlja bude proglašeno za UNESCO rezervat  biosfere.

Studenti i deca su imali mogućnost da sa našim edukatorima i vodičima čuvarima zaštićenog područja, prošetaju šetnim stazama kroz šumske i močvarne predele, voze bicikl delom staze kamenim putem kroz šumu i uživaju u vožnji motornim i čamcem sa veslima po Bajskom kanalu.

Zakažite program obilaska SRP ,,Gornje Podunavlje“u  agenciji  ,,Vojvodinašume-Turist“  EVROPSKI AMAZON program