Na ovom takmičenju Republiku Srbiju su predstavljali:

Seniori:

  • Bojanić Goran (JP’’Vojvodinašume’’)
  • Marković Marko (JP’’Srbijašume’’)
  • Stević Blažan (JP’’Vojvodinašume’’  )

Junior

  • Petrović Stevo (Šumarska škola Kraljevo)

Vođa ekipe:Tomašević Ivan,dipl.ing.šum (JP’’Vojvodinašume’’), Tehnička podrška:Bajić Vojislav,prof.dr. (Šumarski fakultet Beograd)

Organizaciono odbor: Sekulić Dubravka,dipl.ing.šum (DIT), Damjanović Milojica,dipl.ing.šum. (JP’’Srbijašume’’), Ilić Milenko,dipl.ing.šum. (JP’’Vojvodinašume’’)

 

Takmičenje je održano u najvećem nemačkom zabavnom parku Tripsdrill u blizini Štutgarta. Podršku takmičarima pružila je direktorka JP“Vojvodinašume“ Marta Takač.

Na takmičenju je učestvovalo 29 ekipa iz isto toliko zemalja sa tri kontinenta u seniorskoj,juniorskoj i ekipnoj konkurenciji.Takmičari su svoje znanje i umeće pokazali u tradicionalnih 5 disciplina:zamena lanca,obaranje stabla,presecanje kombinovanim rezom,precizan rez,kresanje grana.

Pored ovih disciplina na ovom takmičenju po prvi put su se takmičari oprobali u novoj štafetnoj disciplini čiji rezultat nije ulazio u konačan plasman ekipa.

Naša ekipa zauzela je 24 mesto u ekipnom plasmanu za profesionalce,odnosno 54(Goran Bojanić),66(Marko Marković),80(Blažan Stević),25(Petrović Stevo)junior.

Prvo mesto u ekipnom plasmanu profesionalaca osvojila je ekipa domaćina Nemačka,dok je druga Švajcarska,a treća Lihtenštajn. U pojedinačnom plasmanu profesionalnih takmičara medalje su osvojili:

SENIORI:1.Recher Balz iz Švajcarske,2.Peramaki Juka iz Finske,3.Surovcev Aleksandar iz Rusije;

JUNIORI:1.Kveseth Ole Harald iz Norveške,2.Lerch Orlando iz Švajcarske, 3.Sjoberg Patrik iz Švedske.