XXX Republičko takmičenje sekača Srbije održano je ove godine u Nacionalnom parku Tara od 07.-09.10.2005.godine.Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom preduzeća Husqvarna Trade iz Beograda i na njemu je učestvovalo 54 takmičara iz 22 preduzeća.

Poligon za takmičenje sekača postavio je šumarski inženjer Desimir Jezdić vrsni poznavalac šumske mehanizacije,ali i učesnik svih dosadašnjih takmičenja sekača od 1970godine do danas.Pre samog takmičenja izabrani  su  predsednik konferencije učesnika  šumarski inženjer iz ŠG Sombor Keča Ðura,kao i predsednik centralnog sudijskog saveta  profesor Vojislav Bajić.

Konstruktor poligona Desimir Jezdić

Svoje znanje i veštinu pokazali su na teoretskom testu i 6 praktičnih disciplina.Najbolja tri takmičara koja se aktivno bave sečom i izradom drvnih sortimenata predstavljaće našu zemlju na Svetskom prvenstvu 2006 u Estoniji.Predstavnici JP,,Bojvodina šume,, pokazali su zavidno znanje i veštinu,što je krunisano vrednim rezultatom.

Takmičari u akciji

Ekipni pobednici su takmičari iz ŠG Sremska Mitrovica:

1. Zujić Milan…………………ŠU Kupinovo
2. Bojanić Goran……………..ŠU Kupinovo
3. Obradović Vojkan………..ŠU Kupinovo

sa osvojenih 2978 poena.U pojedinačnoj konkurenciji takmičari iz Sr.Mitrovice zauzeli su sledeće pozicije:

1. Zujić Milan ……………………….. I mesto        1013poena
2. Bojanić Goran ……………………. II mesto        995poena
3. Obradović Vojkan ……………….V mesto         970poena
4. Stević Blažan …………………….. X mesto        918poena

Pobednik takmičenja Zujić Milan

Treće plasirani takmičar i ujedno treći predstavik naše zemlje na Svetskom takmičenju u Estoniji je Marko Marković iz ŠG Kraljevo.

Rukovodstvo preduzeća i pobednici takmičenja

U vreme takmičenja održan je okrugli sto sa temom „Licenciranje privatnih preduzeća koja je bave poslovima u šumarstvu“ na kome su svoje učešće imali predstavnici nadležnog ministarstva,šumarskog fakulteta i mnogobrojni inženjeri šumarstva iz čitave republike.