U okviru, već tradicionalno dobre saradnje JP „Vojvodinašume“ i Radio-televizije Vojvodine, na području Subotičke peščare je u četvrtak snimana dečija ekološka emisija „Pitam se, pitam se“, koja obrađuje teme vezane za prirodu, zaštitu životne sredine i pravilno ponašanje u prirodi.

Zaposleni u Šumskoj upravi “Subotica” su u svojstvu domaćina ugostili učenike Osnovne škole “Majšanski put”.

IMG_2879

U rasadniku “Hrastovača”, osnovci su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnjom sadnica crnog bora, bele topole i bagrema.

IMG_2861

Pod sloganom: “Zavolimo prirodu da bismo je bolje čuvali”, šumari uvek rado podsećaju na brojne opšte-korisne funkcije šume.

IMG_2831

U opuštenoj atmosferi deca su postavljala pitanja, a nakon demonstracije stručnjaka, imala priliku i da lično zasade po jednu sadnicu crnog bora.

IMG_2931

JP “Vojvodinašume”, na ovaj način najmlađima približava ideju o značaju šume i naglašava koliko je važno odgovorno ponašanje svakog pojedinca prema životnoj sredini.

IMG_2955

21. marta obeležava se Svetski dan šuma. JP „Vojvodinašume“ u susret ovom danu ide sprovodeći brojne akcije u cilju promovisanja svesti o značaju i vrednosti šumskog pokrivača kroz četiri ključna aspekta: pružanjem edukativnih informacija o proizvodnji sadnica, pošumljavanju, zaštiti i rekreaciji.


IMG_2956

IMG_2968